Sdílejte chiptron.cz na sociálních sítích



RSS feeds

(Nejen) Vánoční dárky pro bastlíře a dětiTisk

Soupis zajímavých zařízení, stavebnic a výukových sad, které může přinést Ježíšek pod stromeček nebo je můžete dát jako dárek k narozeninám.
Že je to moc brzo? Ale jděte, v nákupácích Vánoce už jsou. A než to přijde z Číny, bude to akorát.
Napadají vás další dárky? Napište je do komentářů.
V článku nejsou uvedeny ceny. Ty se často mění, zvláště na aliexpress a ebay.

- Kompletní sada všech potřebných součástek a komponentů. Stačí si jenom počkat, až vám zásilka přijde, sestavit a naprogramovat. Hurá, jezdíme robotem.


https://www.aliexpress.com/item/UNO-Robot-Car-Kit-Bluetooth-Chassis-suit-Tracking-Compatible-UNO-R3-DIY-RC-Electronic-toy-robot/32692620744.html

- Malá a velmi levná sada podvozku. Celek si postavíte podle vašich představ a nároků.


https://www.aliexpress.com/item/New-Motor-Smart-Robot-Car-Chassis-Kit-Speed-Encoder-Battery-Box-2WD-Tracking-Obstacle-Avoidance-Intelligent/32805193218.html

- Další podvozek. Tentokrát auta. S motory i řízením směru.


https://www.aliexpress.com/item/Steering-engine-4-wheel-2-Motor-Smart-Robot-Car-Chassis-kits-DIY-For-Arduino-with-FUTABA/32663614040.html

- Pokud teď žádný logický analyzátor nepoužíváte, věřte mi, že za nějaký čas budete šťastní, že ho máte po ruce. Přehled dalších logických analyzátorů najdete tady.


https://www.aliexpress.com/item/USB-SALEAE-24M-8CH-logic-analyzer-24M-8-channel-buffer-support-1-1-16-Data-line/32820370410.html

- Chcete něco lepšího? Pak se podívejte třeba po Digital Discovery. Mít doma USB ociloskop, potom se podívejte po Analog Discovery. Oba od firmy Digilent. Článek jsem publikoval i zde.


https://www.tme.eu/cz/details/410-338/pc-osciloskopy/digilent/digital-discovery

- K bastlneí také patří regulovatelný zdroj. Nejlépe takový, který umí regulovat proud i napětí a ještě lepší je ten, který si pamatuje několik vašich kombinací napětí/proud. DPS3005 není jediný, variant je mnoho - liší se maximálním výstupním napětím a proudem.


https://www.aliexpress.com/item/DP30V5A-Upgraded-version-DPS3005-Constant-Voltage-current-Step-down-Programmable-converter-Power-Supply-Ammeter-voltmeter-Module/32685831460.html

- Hrátky s elektronikou a programování. V této sadě najdete Arduino vývojovou desku a spoustu dalších součástek a komponent. Na začátky vám to jistě bude stačit a určitě z toho dokážete postavit i něco užitečného.


https://www.aliexpress.com/item/New-DIY-Electric-Unit-High-quality-Best-Price-Ultimate-Starter-Kit-for-Arduino-1602-LCD-Servo/32612644193.html

- Chcete pochopit elektroniku opravdu od základů? Tak to si Arduino a další složitější součástky nechte na potom. Tahle stavebnice vás provede i základy elektroniky. Prozkoumání elektroniky bude zábava.
Krátký popis stavebnice jsem publikoval už zde.


https://www.hamshop.cz/pro-deti-c33/elektrotechnicka-stavebnice-electra-i-i295/

- A ještě jedna stavebnice. Arduino Uno, nepájivé pole a spoustu dalších základních komponent. K pochopení základů vám taky pomůže ilustrovaný manuál.


http://www.elduino.cz/

- Zajímavé pro vás taky může být RaspberryPi. Jednodeskový počítač s hromadou výkonu. Propojte čidla a zobrazujte si je na displeji ne webu. RaspberryPi3 na to má spoustu výkonu.


http://rpishop.cz/kategorie/283-raspberry-pi-3-model-b-64-bit.html

- Něco menšího a levnějšího? Pak zvolte Zero W. Obsahuje i WiFi modul.


http://rpishop.cz/rpi-zero-sady/647-raspberry-pi-zero-w.html

Další článek s několika tipy, co dalšího můžete koupit z Číny.

Napadají vás další vhodné dárky pro bastlíře a jejich děti? Napište je do komentářů.

Upozornění

Administrátor těchto stránek ani autor článků neručí za správnost a funkčnost zde uvedených materiálů.
Administrátor těchto stránek se zříká jakékoli odpovědnosti za případné ublížení na zdraví či poškození nebo zničení majetku v důsledku elektrického proudu, chybnosti schémat nebo i teoretické výuky. Je zakázané používat zařízení, která jsou v rozporu s právními předpisy ČR či EU.
Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva.
Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ.
10,014,752 návštěv